-
Priprema40 min
-
Kuhanje20 min
Ukusne čokoladne kuglice od biskvita savršene su za različite prilike. Prelivene su čokoladom a imaju mekanu unutrašnjost.
Sastojci
Koraci
Čokoladni biskvit: Pećnicu zagrijte na 180°C. Kalup 20x20 cm obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Izmiješajte. Dodajte vruću vodu, aromu vanilije i ulje. Dobro izmiješajte.
Sipajte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta dok ubodena čačkalica ne izađe čista. Sačekajte da se skroz ohladi.
U zdjelu dodajte omekšali maslac i šećer u prahu. Miksajte dok ne postane kremasto.
Zatim dodajte mascarpone i miješajte dok se ne sjedini.
Izmrvite biskvit i dodajte ga u zdjelu sa kremom od maslaca i mascarpone sira. Dobro izmiješajte.
Oblikujte kuglice.
Redajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u frižider najmanje 1 sat da se ohlade ili ih stavite u zamrzivač na 20-30 minuta.
Pola kuglica umočite u otopljenu čokoladu za kuhanje, a preostale u mliječnu čokoladu.
Ukrasite ih bijelom čokoladom.
Sačekajte da se kuglice ohlade, prije posluživanja.
Kuglice od biskvita i mascarpone sira
Sastojci
Follow The Directions
Čokoladni biskvit: Pećnicu zagrijte na 180°C. Kalup 20x20 cm obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Izmiješajte. Dodajte vruću vodu, aromu vanilije i ulje. Dobro izmiješajte.
Sipajte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta dok ubodena čačkalica ne izađe čista. Sačekajte da se skroz ohladi.
U zdjelu dodajte omekšali maslac i šećer u prahu. Miksajte dok ne postane kremasto.
Zatim dodajte mascarpone i miješajte dok se ne sjedini.
Izmrvite biskvit i dodajte ga u zdjelu sa kremom od maslaca i mascarpone sira. Dobro izmiješajte.
Oblikujte kuglice.
Redajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u frižider najmanje 1 sat da se ohlade ili ih stavite u zamrzivač na 20-30 minuta.
Pola kuglica umočite u otopljenu čokoladu za kuhanje, a preostale u mliječnu čokoladu.
Ukrasite ih bijelom čokoladom.
Sačekajte da se kuglice ohlade, prije posluživanja.
Ocijeni